Tuesday, November 1, 2011

Zillion Thanks to You

Jutaan terima kasih kami ucapkan buat anda semua yang telah menyokong gerai Mee Goreng Sotong Powerrr sehingga kini. Atas sokongan berterusan anda, Mee Goreng Sotong Powerrr akan melangkah setapak lagi dengan pembukaan cawangan yang pertama tidak lama lagi. Anda tunggu makluman selanjutnya....

Bagi anda yang belum pernah merasai kehebatan Nasi Lemak Pandan Ayam Berempah, datang saja ke gerai kami di Seksyen 2 Shah Alam. Kami telah mempelbagaikan menu sedia ada dengan memperkenalkan Mee Goreng Daging Powerrr, Mee Goreng Ayam Powerrr, Mee Goreng Udang Powerrr dan Mee Goreng Telur Mata Powerrr. Pilih saja menu kesukaan anda dan buat tempahan segera. Anda pasti tak menyesal.





Saturday, October 15, 2011

Menu Terbaru dan Terhebat Abad Ini

Anda mungkin masih lagi terpinga-pinga bila kami mengutarakan statement ini tapi tunggu sehingga anda merasai sendiri menu ini. Pasti anda akan bersetuju...ayoh..tunggu apa lagi...datang la pekena sepinggan.


Waktu Perniagaan

Pelanggan yang dihormati,

Memandangkan banyak maklum balas yang diterima meminta kami untuk mengawalkan waktu perniagaan, kami telah membuat keputusan untuk memulakan perniagaan kami pada jam 11.00am. Manakala waktu tutup pula adalah pada jam 10.45pm.

Tuesday, September 13, 2011

Masih Tak Percaya???

Anda wajib cuba Mee Goreng Sotong Powerrr ini...gerenti puas hati...testimoni di bawah ini dapat menjelaskan segalanya.

video





Friday, August 5, 2011

Ramadhan Special

Salam. Para pelanggan semua,

Sudah beberapa hari saya menerima panggilan daripada penggemar-penggemar Mee Goreng Sotong Powerrr yang bertanyakan samada gerai dibuka atau tidak pada bulan Ramadhan ini...agak lenguh jugak mulut ni nak jawab yang gerai Mee Goreng Sotong Powerrr sentiasa beroperasi seperti biasa cuma bezanya, waktu perniagaan adalah dari jam 6pm sehinggalah jam 5pm setiap hari. Ada 5 menu special yang kami sajikan iaitu:

1. Mee Goreng Sotong Powerrr;
2. Sup tulang Thailand dengan roti benggali;
3. Sup tulang Thailand dengan nasi putih, sambal asam dan ulam-ulaman;
4. Ikan bawal goreng panas-panas dengan nasi putih, kari Mak Misah, sambal asam dan ulam-ulaman; dan
5. Ikan kembong goreng panas-panas dengan nasi putih, kari Mak Misah, sambal asam dan ulam-ulaman

Bagi anda yang menggemari sup tulang, anda wajib singgah dan menjamu selera di gerai Mee Goreng Sotong Powerrr. Dagingnya yang dimasak sehingga empuk dan kuahnya yang dicampur sedikit herba menjadikan rasanya amattttt memikatttt. Jangan percaya cakap saya. Datang sendiri dan rasai kelainannya.

Selain itu, sekiranya anda pernah merasai ikan bawal panas di Juru Pulau Pinang, anda pasti tak mahu melepaskan peluang untuk try pula penangan ikan bawal di gerai Mee Goreng Sotong Powerrr. Gerenti terbaikkkk...Dihidang panas-panas dengan sambal asam yang cukup powerrr, anda pasti terasa seperti diawang-awangan...






video





 

Sunday, July 10, 2011

Catering Untuk Majlis Berbuka Puasa dan Open House Aidilfitri

Inilah peluang anda untuk melihat kami beraksi secara live di rumah anda. Kami telah membuka 1 lagi perkhidmatan iaitu catering untuk Majlis Berbuka Puasa dan Open House Aidilfitri. Setakat ini kami telahpun menerima beberapa permohonan untuk Open House Aidilfitri. Konsep yang kami bawakan adalah cukup simple iaitu anda yang tetapkan kos yang bersesuaian dengan bajet anda manakala kami pula akan memastikan tetamu anda gembira dan puas dengan menu yang anda sajikan nanti.

Apa yang perlu anda lakukan sekiranya ingin mendapatkan khidmat kami ialah menyediakan sedikit ruang di luar rumah anda untuk kami beraksi. Kami akan memastikan anda tersenyum lebar selepas majlis anda selesai. Hanya 1 menu yang ditawarkan iaitu Mee Goreng Sotong Powerrr. Sila hubungi kami di talian 0192114405 sekiranya anda ingin bertanya lebih lanjut ataupun ingin membuat tempahan.

New Contest at Gerai Mee Goreng Sotong Powerrr

Bermula 3 Julai 2011, Gerai Mee Goreng Sotong Powerrr telah memulakan satu lagi peraduan untuk pelanggan yang dinamakan Peraduan Saat Manis Bersama Mee Goreng Sotong Powerrr. Program ini cukup simple dan setiap pelanggan mempunyai peluang amat-amat besar untuk memenanginya. Gerai Mee Goreng Sotong Powerrr menawarkan hadiah berupa 2 tiket menonton wayang di TGV Bukit Raja setiap minggu (tertakluk kepada terma dan syarat).

Apa yang perlu anda lakukan adalah add Mee Goreng Sotong Powerrr dalam senarai rakan facebook anda dan kemudian postkan gambar anda makan mee goreng sotong powerrr yang paling kreatif dan menarik beserta caption yang paling catchy. Mudah bukan!!!

Kami tidak menetapkan sebarang posing yang perlu anda lakukan. Buatlah apa saja aksi asalkan tidak mencederakan anda. Untuk butiran lanjut, anda boleh datang sendiri ke Gerai Mee Goreng Sotong Powerrr atau membaca gambar di bawah ini. Selamat mencuba...

Add caption

Wednesday, June 29, 2011

More and More Facebook Testimony

Today, we received quite a number of comments via FB...To Cik Siti Hadijah Nias and Perdasama...thank you very much for the credit. Do come again and enjoy the superb Mee Goreng Sotong Powerrr. We'll try our best to maintain the quality as well as the quantity..heh heh heh (there were customers who commented that the quantity was too little)...We take note of your comment and will put under one of the issues to be reviewed very soon.

Here's some of the comments that we received today...


Sunday, June 26, 2011

Hari Bersama Keluarga

Salam semua,

Dari semalam saya perhatikan rata-rata pelanggan yang mengunjungi Gerai Mee Goreng Sotong Powerrr adalah dari kalangan keluarga. Boleh dikatakan meja-meja di Gerai Mee Goreng Sotong Powerrr dipenuhi ibu bapa dan kanak-kanak. Sekali sekala terhibur jugak tengok kanak-kanak berlari ke sana ke mari...hilang jugak stresss dek kesibukan tugas.

Kami lihat kebanyakan pelanggan memilih untuk merasai Rojak Tauhu sebagai juadah pembuka selera. Boleh dikatakan hampir setiap pinggan yang kami kutip licin tanpa seurat taugeh pun...inilah yang dikatakan penangan Rojak Tauhu..anda pun cuba menu terbaru ini...cukup killerrrr...pedasnya, masamnya..dan manisnya diadun secukupnya agar pelanggan dapat menikmati yang terbaik di Gerai Mee Goreng Sotong Powerrr.

Bagi anda yang tidak ke mana-mana petang ini, apa kata anda singgah di Gerai Mee Goreng Sotong Powerrr dan order sepinggan...

cukup powerrr

Thursday, June 9, 2011

Apa Kata Mereka yang Telah Merasai Kelazatan Mee Goreng Sotong Powerrr

Million thanks to those who have written a very good remark on my FB. I'm speechless...Rasa macam segala penat lelah selama ini berbaloi. For those yang gembira dengan kualiti Mee Goreng Sotong Powerrr serta servis yang kami berikan, anda dialu-alukan untuk mewar-warkan kepada semua rakan anda mahupun keluarga anda.

Manakala bagi yang tidak berpuas hati, anda boleh terus menghubungi saya melalui sms ataupun call terus ke hp saya di 0192114405. Saya akan memastikan setiap komen anda didengar dan penambahbaikan akan dibuat. Itu janji saya. Antara good remark yang saya terima adalah seperti berikut:




Gerai Mee Goreng Sotong Powerrr Kini Boleh Dicari di Google Maps

Terbaru dari Gerai Mee Goreng Sotong Powerrr....

Kini seluruh rakyat Malaysia mahupun rakyat South Africa ataupun rakyat France sudah boleh search Gerai Mee Goreng Sotong Powerrr di Google Maps. Apa yang perlu dilakukan hanya menaip Mee Goreng Sotong Powerrr dan Google Maps akan terus memberikan map serta address Gerai Mee Goreng Sotong Powerrr.

So, tak ada lagi alasan untuk anda mengatakan yang anda tak dapat mencari Gerai Mee Goreng Sotong Powerrr.

Jalan-Jalan Cari Makan Mengunjungi Gerai Mee Goreng Sotong Powerrr

Alhamdulillah....akhirnya sampai jugak team JJCM di gerai kami. Tak sangka walaupun baru 4 bulan beroperasi, gerai kami telah dikunjungi mereka. Saya wajib mengucapkan terima kasih kepada anda semua yang telah mempromosi gerai Mee Goreng Sotong Powerrr kepada JJCM. Menurut wakil JJCM, episod Mee Goreng Sotong Powerrr akan keluar TV selepas raya nanti. Saya sendiri tak sabar nak tengok muka saya keluar TV..hih hih hih...

video


Sunday, May 15, 2011

Menu on Your Table

Ahahh...kami bakal meletakkan sticky menu di atas meja gerai kami dalam sehari 2 lagi. Selepas ini, anda tidak perlu lagi meminta menu apabila hendak order. Tengok saja menu ini dan anda sudah tahu apa yang anda mahukan...simple bukan..

Menu terbaru

Saturday, May 14, 2011

New Menu

Salam. Para Pelanggan yang dihormati,

Sudah agak lama kami tidak update blog ini. Ini kerana akhir-akhir ini kami agak sibuk dengan jadual kerja yang agak ketat. Untuk makluman semua, kami sedang dalam perancangan untuk membuka cawangan Mee Goreng Sotong Powerrr yang pertama tidak lama lagi. Sekiranya tiada sebarang masalah, kemungkinan besar cawangan ini akan dibuka sekitar bulan Julai sebelum bulan Ramadhan.

Kami juga berbesar hati untuk memaklumkan bahawa gerai kami akan mengeluarkan 2 lagi menu baru iaitu Mee Rebus Johor dan Rojak Tauhu. Mee Kuah Sotong Powerrr yang sebelum ini dijual kini telah diberhentikan penjualannya.
Mee Rebus Johor


yummy...

Kami masih buntu dalam memberi nama yang sesuai dan catchy untuk Mee Rebus Johor ini. Jika anda ada nama yang sesuai, silalah maklumkan kepada kami. Untuk makluman anda juga, Mee Rebus Johor ini akan dibahagikan kepada 3 jenis style iaitu:
  • Mee Rebus Johor original recipe
  • Mee Rebus Johor dengan sambal sotong
  • Mee Rebus Johor dengan gearbox
Beberapa orang rakan telah dipanggil untuk sesi food testing dan majoriti bersetuju bahawa menu ini boleh diketengahkan. Datang saja ke gerai kami minggu hadapan dan orderlah sepinggan. 

Untuk Rojak Tauhu pula, kami telahpun mula menjualnya sejak 2 minggu lepas. Rasanya yang masam-masam manis amat sesuai dijadikan appetizer sebelum anda menjamah Mee Goreng Sotong Powerrr. Kami tidak menggunakan tauhu bakar dalam menu ini kerana ia nipis dan tidak mengenyangkan. Apa yang kami offer adalah menu yang value for money. Tak percaya...cubalah dulu dan anda pasti bersetuju dengan kami.

    



Thursday, April 14, 2011

Selamat Menduduki Peperiksaan Akhir Semester

Kepada pelanggan aka student uitm,

Kami mewakili warga kerja Mee Goreng Sotong Powerrr ingin mengucapkan selamat menduduki peperiksaan akhir semester. Kami juga mendoakan agar anda semua berjaya dengan cemerlang.

Sekiranya boring atau lapar sewaktu mentelaah tu...datang saja ke gerai mee goreng sotong powerrr untuk mengisi perut. Insyaallah anda akan kembali cergas untuk meneruskan pembelajaran anda.

Wednesday, April 13, 2011

Bisnes On Tomorrow

Para pelanggan yang dihormati,

Esok gerai Mee Goreng Sotong Powerrr akan dibuka seperti biasa. Anda semua dijemput menjamu selera.

Wednesday, April 6, 2011

Bisnes Mee Goreng Sotong Powerrr Diteruskan Esok

Berita gembira buat pelanggan setia Mee Goreng Sotong Powerrr. Disebabkan Chef baru kami iaitu Cik Sarah sedang gian nak memasak, maka kami dengan rasa penuh gembiranya ingin memaklumkan bahawa gerai Mee Goreng Sotong Powerrr akan dibuka seperti biasa pada esok hari iaitu Rabu, 6 April 2011. Jadi anda bolehlah memasukkan temujanji anda bersama kami esok.

Seperkara lagi...cabutan bertuah akan dijalankan pada hari Jumaat ini. Bagi anda yang telah mengisi borang peraduan pada bulan Mac yang lepas, ini peluang anda untuk menjadi pemenang bertuah...Tungggu ya.   

Thursday, March 10, 2011

Yang Dinanti-Nanti Telahpun Tiba - Nasi Lemak Pandan Ayam Berempah Powerrr

Seperti yang telah dijanjikan, akhirnya kami dengan segala sukacita ingin mengumumkan ketibaan 1 lagi menu powerrr iaitu Nasi Lemak Pandan Ayam Berempah Powerrr. Setakat ini, menu ini muncul pemenang harian kerana habis awal (6pm dah selesai dijual). Sekiranya anda ingin merasai kehebatan menu ini, datang saja ke gerai kami dan tempahlah sepinggan. Insyaallah anda akan kenyang sehingga pagi esoknya. Kenapa saya cakap begitu. Ini kerana semuanya dihidang dalam skala XXL. Ayamnya yang pasti membuatkan anda meleleh air liur, nasinya yang membukit saiznya dan yang terakhirnya sudah pastilah sambal sotong yang sudah terbukti pedas menggila...masih tak percaya????? Tonton saja gambar-gambar di bawah dan nilai sendiri....

amacam??? tak percaya?




melekat ketumbar jintan nyaaa...


perghhh..dapat telur sebijik..


timun dipetik fresh dari ladang...opppss maksud saya dari market Seksyen 16..hehh hehh heh


nak nangis tengok kacang ni...boleh tangkap gian bila kunyah...


hangit tu yang buat lagi syok nak ratah ayam ni..




tunggu lagiiii...ngap la...kalau brani..

We're Back

Salam semua...

Esok bisnes Mee goreng sotong powerrr akan beroperasi seperti biasa. Staff kami dah fully recharge and ready for more sale tomorrow. Pls inform your colleagues, relatives and family.

Tuesday, March 8, 2011

Rabu Cuti...

Para pelanggan sekelian,

Gerai Mee Goreng Sotong Powerrr akan ditutup pada hari Rabu bagi mengembalikan stamina para kakitangan gerai yang telah bertungkus lumus bekerja selama seminggu. Harap anda dapat maklumkan pada rakan-rakan juga saudara mara. Terima kasih.

Sunday, March 6, 2011

Penampilan Sulung Nasi Lemak Pandan Ayam Berempah Powerrr

Saya tak mahu memberi komen apa-apa tentang menu terbaru kami ini kerana hanya pelanggan yang telah merasai Nasi Lemak Pandan Ayam Berempah Powerrr dapat memberitahu anda betapa powerrr menu kali ini. Pelanggan yang anda saksikan ini sanggup menunggu hampir 2 jam hanya semata-mata untuk makan Nasi Lemak Pandan Ayam Berempah Powerrr.


Saya tak cakap aaaa....Mereka yang bercakap bagi pihak saya. Cuma apa yang boleh saya tambah di sini ialah Nasi Lemak Pandan Ayam Berempah ini dihidang panas-panas. Ayam akan dimasak hanya apabila menerima order dari pelanggan. Manakala nasi yang sedia dikukus akan menambah lagi aroma (gabungan bau pandan, halia dan serai yang begitu ketara wanginya). Saya sendiri turut terliur apabila tukang masak menyiapkan menu ini untuk pelanggan. Kalau anda masih belum percaya, datang saja ke kedai saya dan cuba sepinggan.




Mereka ini antara yang telah makan di gerai saya. Anda bila lagi???

Yesterday's Testimoni

Ada 2 testimoni yang sempat saya rakamkan semalam. Cuma yang 1 ini tak mahu wajahnya dirakamkan. Hanya suara sahaja yang boleh dikeluarkan. Apa-apa pun, terima kasih kepada akak ini.


Saturday, March 5, 2011

Kemunculan Semula Mee Kuah Sotong Powerrr

Akhirnya setelah sebulan diberhentikan jualannya, pihak Gerai Mee Goreng Sotong Powerrr membuat keputusan untuk kembali menjual Mee Kuah Sotong Powerrr yang terkenal powerrrnya. Rasanya yang betul-betul pedas menyengat pasti membuatkan peluh jantan anda menitik tanpa henti selama berjam-jam. Kami telah menemubual beberapa orang dan majoriti bersetuju yang Mee Kuah Sotong Powerrr benar-benar powerrr. Anda bila lagi mau merasainya???


Inilah Pemenang Peraduan Kenyang & Menang Bagi Bulan Februari 2011

Saya sendiri sebenarnya amat teruja untuk bertemu pemenang Peraduan Kenyang & Menang bagi bulan Februari. Sudah 2 malam tidur saya tak lena, mandi pun tak basah kerana ternanti-nantikan kemunculan si pemenang. Dan akhirnya, penantian saya tidak sia-sia kerana Cik Sharifah telah hadir sendiri untuk mengambil hadiah beliau. Saya sempat menemubual beliau dan berikut adalah serba sedikit tentang beliau. Nama penuh beliau ialah Sharifah Nuratiqah Sazali, Berasal dari Sarawak. Sekarang menetap di Port Dickson. Beliau sekarang belajar di Kolej PTPL. Setakat ini, beliau sudah 4 kali datang makan Mee Goreng Sotong Powerrr. Menurut beliau, yang paling best tentang Mee Goreng Sotong Powerrr ini adalah pada sambal sotongnya. Sambalnya lain dari yang lain. Setakat ini beliau belum lagi pernah merasai rasa sambal sebegini di lain-lain gerai.

Kami juga sempat bertanya tentang hadiah yang dimenangi beliau. Beliau memberitahu bahawa hadiah tersebut akan diberi kepada ibu bapa beliau sebagai tanda kasih sayang beliau terhadap mereka. Berikut adalah video shoot yang sempat dirakamkan.


Inilah pemenang Peraduan Kenyang & Menang bagi bulan Februari 2011...Insyaallah, mungkin rezeki anda di bulan hadapan...mana tau..

Thursday, March 3, 2011

Pemenang Peraduan Kenyang & Menang Bagi Bulan Februari 2011

Salam. Para Pelanggan sekelian,

Tepat jam 12.00 malam tadi, pihak Gerai Mee Goreng Sotong Powerrr telah membuat cabutan bagi Peraduan Kenyang & Menang bagi bulan Februari 2011. Hadiahnya adalah berupa penginapan bagi 2 orang di hotel bertaraf 3 bintang di mana saja lokasi pilihan pemenang (tertakluk kepada terma dan syarat). Dan...pemenang bertuah bagi bulan Februari ialahhhhhhhhhhh.....(drum rolling) Cik Sharifah Nuratiqah Sazali.

Tahniah kepada Cik Sharifah. Pihak kami akan menghubungi beliau esok bagi memaklumkan tentang kemenangan beliau. Walaubagaimanapun, adalah diingatkan bahawa kemenangan ini bukanlah mutlak kerana sekiranya Cik Sharifah tidak datang menuntut hadiah beliau dalam masa seminggu dari hari ini, maka hadiah tersebut akan ditarik balik dan akan diberi kepada pemenang yang akan dimaklumkan kelak juga melalui undian kali kedua.

Pihak kami akan meletakkan butir-butir peribadi Cik Sharifah di blog dan di FB setelah mendapat kebenaran daripada beliau. Untuk yang tidak berjaya, anda masih boleh menjadi pemenang bertuah kerana Peraduan ini masih berjalan seperti biasa.  

Tuesday, March 1, 2011

Last Call for Peraduan Kenyang & Menang

Terima kasih kerana menjadi follower blog Mee Goreng Sotong Powerrr. Kami sedang dalam proses terakhir sebelum cabutan bagi Peraduan Kenyang & Menang dibuat. Untuk makluman, kebanyakan daripada anda menggunakan nama samaran yang menyukarkan kami untuk mengenalpasti identiti anda seperti yang tertera di borang peraduan Kenyang & Menang. Satu permintaan terakhir dari kami, sila isikan butiran yang dilampirkan di bawah ini dan emelkan pada saya sebelum 2hb Mac jam 5pm. Pemenang akan diumumkan pada 3hb Mac nanti melalui FB dan emel.
Nama penuh:
HP:
Emel :
FB:

Saturday, February 26, 2011

Hari Pertama Jualan Amal Rumah Aman

Alhamdulillah...hari ini, jualan amal di Bazaar Rumah Aman amat memberangsangkan. Menurut Pengurus Mee Goreng Sotong Powerrr, booth Mee Goreng Sotong Powerrr telah menerima paling banyak tempahan jualan. Sememangnya ia amat menggembirakan saya kerana niat saya untuk sama-sama berkongsi keuntungan dengan Rumah Aman boleh tercapai.

Saya ingin quote apa yg dikatakan oleh founder Rumah Aman iaitu Encik Abdul Rehman Dakri - "Rezqi comes from Allah, if he wants to give you rezqi, you will get it no matter how small your initiative". Based on that statement, hari ini saya betul2 berserah pada Allah dan alhamdulillah...hasilnya amat menakjubkan...

Bagi anda yang berkelapangan esok dari jam 8.30am hingga jam 5pm, datanglah ke Bazaar Rumah Aman. Senang saja untuk ke sana, anda cari saja Wet World Shah Alam, jumpa Wet World, maka jumpalah Bazaar Rumah Aman. Senang bukan...

Pengurus Mee Goreng Sotong Powerrr

Bazaar baru nak mula...tak ada orang lagi

Bersama anak-anak yatim

Assistant

Perghhhh..the only booth yg ada banner..dari jauh dah nampak

kalau anda berminat nak beli baju 2nd hand yg branded2..ini lah masanya

Thursday, February 24, 2011

Bazaar Rumah Aman

Hujung minggu ini, bertempat di hadapan Wet World Shah Alam, Rumah Aman Shah Alam (Rumah Anak-Anak Yatim) akan mengadakan Bazaar Amal Rumah Aman. Objektif utama Bazaar Amal ini adalah untuk mengumpul dana bagi membiayai perbelanjaan harian anak-anak yatim di Rumah tersebut. Gerai Mee Goreng Sotong Powerrr akan turut sama menjayakan Bazaar ini dengan membuka booth Mee Goreng Sotong Powerrr. Berbagai jenis jualan akan diadakan seperti jualan baju-baju, makanan dan minuman serta barang-barang (anda perlu datang sendiri bagi mengetahui dengan lebih lanjut). Turut dijual adalah Mee Goreng Sotong Powerrr, mee goreng kegemaran semua.

Kami menyeru anda semua untuk datang membeli belah. Di samping membeli belah, anda juga berpeluang untuk membuat amal jariah. Sekiranya anda belum lagi membayar zakat bagi tahun 2010, inilah peluang yang ada kerana ada ramai anak-anak yatim yang memerlukan bantuan anda.

Untuk makluman anda, setiap sepinggan Mee Goreng Sotong Powerrr yang anda beli di gerai kami, RM0.10 akan didermakan kepada Rumah Aman tersebut. Jadi, datanglah pada hari Sabtu atau Ahad ini dan kita sama-sama membantu mereka-mereka yang di luar sana yang amat memerlukan bantuan kita. Semoga Allah membalas segala kebaikan yang anda lakukan.

Tuesday, February 22, 2011

Rabu Hari Cuti Gerai Mee Goreng Sotong Powerrr

Seperti biasa, gerai mee goreng sotong powerrr akan ditutup pada hari Rabu bagi mengembalikan tenaga kakitangan gerai yang telah bertungkus lumus bekerja sepanjang minggu lepas dan minggu ini. Gerai akan dibuka semula pada hari Khamis ini dari jam 12pm hingga jam 11pm. Sila maklumkan pada rakan-rakan anda yang telahpun bercadang untuk ke gerai mee goreng sotong powerrr esok.

Monday, February 21, 2011

KINI LEBIH MANTAPPP

Jangan tak percaya...Mee Goreng Sotong Powerrr kini lebih mantappp...terima kasih kepada anda semua yang telah menyumbangkan komen dan suggestion kepada kami. Hasilnya, Mee Goreng Sotong Powerrr yang lebih spicy, sambal sotong yang lebih manis dan menyengat yang bisa membuatkan peluh jantan anda menitik keluar. Tak percaya? Cubalah sepinggan.

Satu nasihat dari saya...bawalah duit lebih kerana saya tak jamin yang anda akan berbelanja lebih untuk order lebih minuman... 

Friday, February 18, 2011

Jangan Lupa...Cuma Tinggal 9 Hari Saja Lagi untuk Anda Bergelar Pemenang Peraduan Kenyang & Menang

Percaya atau tidak, tinggal 9 hari lagi untuk anda bergelar pemenang pertama bagi Peraduan Kenyang & Menang anjuran Gerai Mee Goreng Sotong Powerrr. Bagi yang masih belum menjadi follower untuk blog mee goreng sotong powerrr, silalah add sekarang. Hadiah ini hanya ada 1 dalam sebulan...Alangkah gembiranya jika ia menjadi milik anda..Jadi bertindaklah sekarang...

Apabila Rakan-Rakan Datang Menceriakan Gerai

Tiada yang lebih menggembirakan saya selain daripada menerima kunjungan rakan-rakan. Bertambah cerialah gerai mee goreng sotong powerrr saya. Terima kasih pada Akram Kak Nani, Wan dan Is...dan terima kasih juga di atas komen-komen anda. Barulah bersemangat untuk meneruskan bisnes ni. Untuk anda yang baru pertama kali berkunjung ke gerai mee goreng sotong powerrr, selalu-selalulah berkunjung ke gerai kami, mana lah tahu kot2 boleh menang penginapan di hotel...




Juga terima kasih kepada Encik Hilmi...bagus mung punya komeng tu...

Tuesday, February 15, 2011

Macam-Macam Gelagat Pelanggan

Seronok rasanya bila melihat pelanggan gembira menikmati mee goreng sotong powerrr. Berada seharian di gerai, berbagai aksi dapat saya saksikan. Ada yang makan slow-slow, ada yang seminit je dah habis sepinggan, ada yang sampai berpeluh-peluh dan ada juga yang sampai bersuap...hih hih hiih...lucu pun ada..tapi itu lah gelagat dan ragam pelanggan..yang pastinya saya dapat melihat kepuasan di wajah mereka yang telah menikmati mee goreng sotong powerrr.

Yang terbaru, gerai saya juga telah mula dikunjungi oleh pelanggan berbangsa India dan Cina. Terima kasih saya ucapkan kepada mereka. Rasanya menu ini telah diterima oleh semua lapisan bangsa di Malaysia. Saya juga ingin berkongsi dengan anda, testimoni dan gelagat yang sempat dirakan di gerai (dengan persetujuan pelanggan) saya.



Enjoyyy

Tuesday, February 8, 2011

Hasil Jualan pada Hari Isnin, 7 Februari 2011

Nampaknya jualan hari ini terus meningkat walaupun gerai kami ketiadaan air sewaktu dibuka tengahari tadi. Terima kasih kami kepada anda semua kerana terus menyokong Mee Goreng Sotong Powerrr. Hari ini jualan kami adalah sebanyak 140 pinggan. Kami hanya memerlukan 20 pinggan lagi untuk break even.

Bawalah rakan-rakan dan saudara mara menjamu selera di gerai kami. Seperkara lagi, sekiranya anda membawa 10 orang rakan ke gerai kami, anda akan diberi makan sepinggan mee goreng sotong percuma. Amacam??? Ada minat?

Monday, February 7, 2011

Hasil Jualan pada 6 Februari 2011

Alhamdulillah, jualan semalam terus meningkat. Gerai Mee Goreng Sotong Powerrr telah berjaya menjual 130 pinggan (anggaran berdasarkan jumlah telur digunakan) sehingga jam 11.00 malam tadi. Ini semua adalah kerana sokongan anda semua. Insyaallah, kami akan terus memberikan yang terbaik kepada anda. Teruslah menyokong kami dan ajak rakan-rakan serta saudara mara untuk menjamu selera di gerai kami.

Selain menu hebat, anda juga berpeluang memenangi hadiah berupa penginapan 3 hari 2 malam untuk 2 orang di hotel bertaraf 3 bintang di mana saja lokasi pilihan anda (tertakluk kepada terma dan syarat). Hebat bukan...

Sekiranya anda ingin membuat aduan, cadangan mahupun komen, silalah berhubung terus dengan Encik Zen secara call atau sms di talian 0192114405. Kami akan memastikan komen/ aduan/ cadangan anda diteliti dan tindakan segera akan diambil.

Terima kasih.

Saturday, February 5, 2011

Peraduan Kenyang dan Menang Anjuran Mee Goreng Sotong Powerrr (MGSP)

Assalamualaikum w.b.t. dan salam sejahtera. Para pelanggan yang dihormati,

Tahniah, anda kini hanya selangkah sahaja lagi untuk bergelar pemenang Peraduan Kenyang & Menang bagi bulan Februari yang akan menikmati penginapan 3 hari 2 malam di hotel bertaraf 3 bintang untuk 2 orang di lokasi pilihan anda sendiri (tertakluk kepada terma dan syarat). Syarat-syarat untuk melayakkan anda untuk menyertai peraduan ini adalah seperti berikut:

  1. Makan di Gerai MGSP - anda telah lakukan
  2. Isi borang peraduan - anda telah lakukan
  3. Daftar diri anda sebagai follower di blog MGSP iaitu http://mgspowerrr.blogspot.com/ - anda belum lakukan lagi. Jadi, daftarkan diri anda selepas ini.

Senang bukan. Hanya 3 langkah yang diperlukan untuk anda berpeluang bergelar pemenang bagi bulan Februari. Untuk makluman anda, cabutan akan dijalankan pada 28 Februari dan pemenang hanya akan dimaklumkan pada 1 Mac melalui blog MGSP. Jadi selalu-selalulah melayari blog MGSP. MGSP juga akan menyalurkan sebarang berita terkini melalui blog, FB, sebagai contoh hari cuti gerai, penambahan menu dan sebagainya.

Sehingga jumpa lagi. Terima kasih.

p.s. Sila mesej kami sekiranya terdapat kesalahan ejaan pada nama anda. Pembetulan akan dibuat dengan kadar segera sebaik sahaja menerima mesej dari anda.

Friday, February 4, 2011

Komen Anda Kami Terima dan Perubahan Telahpun Dibuat

Pelanggan yang dihormati,

Sejak dibuka seminggu yang lalu, kami telah menerima banyak komen dan suggestion dari anda semua dan dalam seminggu ini, banyak perubahan yang telahpun dibuat. Antara komen yang diterima adalah seperti berikut:

  1. Mee goreng terlampau basah dan benyek (mee dah nak hancur)
  2. Kuah sotong terlampau cair
  3. Sambal sotong pedas sangat
  4. Sambal sotong manis sangat
  5. Sale assistant blur-blur (tak berapa nak layan customer)

Terima kasih kepada anda semua yang telah memberi komen dan suggestion. Perubahan yang kami lakukan ini telahpun dicuba oleh beberapa orang pelanggan yang pakar dalam menilai makanan dan mereka telah memberi rating yang cukup baik. Sekiranya anda datang kembali, anda akan melihat perubahan yang ketara terutamanya dari kepekatan sambal sotong, mee goreng yang well cook, tak basah sangat dan tak kering sangat, warna mee goreng yang brownish dan tempting dan yang terakhirnya adalah layanan 1st class dari sales assistant kami (dia akan tersenyum sampai ke telinga setiap kali mengambil order dari anda). Yang pasti, anda akan melihat kesempurnaan dalam masakan kami.

Anda wajib datang kembali untuk menilai mutu makanan kami. Dan sekiranya anda masih tidak berpuas hati, kami akan mengembalikan wang anda tanpa sebarang soalan (tertakluk kepada terma dan syarat) Dan untuk meyakinkan anda lagi, cuba tonton kembali testimoni di bawah ini.



Penyelarasan Semula Waktu Perniagaan Gerai Mee Goreng Sotong Powerrr

Salam. Para pelanggan yang kami hormati,

Adalah dimaklumkan bahawa berkuatkuasa dari 6 Februari 2011, Gerai Mee Goreng Sotong Powerrr (MGSP) akan mula beroperasi dari jam 12.00 tengahari sehingga jam 11.00 malam. Perubahan waktu ini bagi memenuhi permintaan para pelanggan yang bekerja dan mahu menikmati MGSP pada waktu makan tengahari.

Walaubagaimanapun, pihak MGSP ingin memohon maaf kerana menu Mee Kuah Sotong Powerrr terpaksa dihentikan untuk sementara waktu kerana kekurangan pekerja. Kami terpaksa mengambil keputusan ini bagi memastikan mutu perkhidmatan kami adalah yang terbaik dan kami tidak akan sekali-kali kompromi dengan mutu perkhidmatan kerana kami juga adalah pelanggan seperti anda (macam iklan Esso lah pulak...)

Harap anda semua boleh memaklumkab kepada rakan-rakan anda. Terima kasih dan selamat bercuti.

Thursday, February 3, 2011

More Comments from Customers

Bisnes pada hari ini telah pun ditutup tepat 11 malam tadi. Walaupun hari ini agak suram, tapi bisnes kami tetap rancak seperti biasa. Hari ini sahaja kami berjaya menjual 94 pinggan kesemuanya. Alhamdulillah...dan terima kasih kepada semua pelanggan yang telah menjamu selera di gerai kami terutamanya kepada pelanggan-pelanggan yang datang buat kali kedua dan ke sekian kali. Kami ucapkan jutaan terima kasih. Bagi anda yang belum mencuba, datang saja pada hari Ahad nanti. Esok dan lusa kami akan bercuti kerana menghadiri kenduri saudara di Seremban. Harap anda boleh maklumkan kepada rakan-rakan yang lain. Ok lah...dah lewat ni..sebelum tu, tontonlah testimoni yang sempat saya rakamkan pada petang dan malam ini.






Testimoni on 3 February 2011

Bisnes hari ini agak suram...ramai warga Shah Alam yang telah balik kampung. Kami juga bakal pulang ke kampung esok. Namun perjuangan hari ini masih tetap diteruskan...Ayuh warga Shah Alam yang masih di rumah...mari penuhkan meja di gerai kami ini...





Terima kasih kepada pelanggan di atas yang telah memberi rating yang baik terhadap mee Goreng Sotong Powerrr.

Cuti Sempena Perayaan Gong Xi Fa Cai

Para pelanggan yang dihormati,

Saya ingin memaklumkan bahawa Gerai Mee Goreng Sotong akan ditutup selama 2 hari pada 4 dan 5 Februari sempena Perayaan Gong Xi Fa Cai. Daripada pemerhatian saya, kebanyakan warga Shah Alam akan pulang ke kampung atau melancong pada cuti panjang ini. Oleh itu saya telah membuat keputusan untuk menutup perniagaan ini selama 2 hari dan akan kembali dibuka pada 6 Februari. Sekiranya terdapat sebarang pertanyaan, sila hubungi saya di talian 0192114405.

Terima kasih.


Zainuddin Zainal Abidin
Managing Director

Sunday, January 30, 2011

More testimoni on 3rd day:






Testimoni anda sendiri..bila lagi??? Datang dan rasai sendiri kehebatan Mee Goreng Sotong Powerrr...

Friday, January 28, 2011

Apa kata mereka yang telah merasai mee goreng sotong powerrr

Maaf kerana terpaksa memaklumkan yang gerai Mee Goreng Sotong Powerrr terpaksa ditutup lebih awal pada hari ini kerana telah kehabisan stok. Ramai pelanggan yang terpaksa balik dengan tangan kosong kerana sambal sotong hanya tinggal sambal...Cuba anda tengok video di bawah ini...licinnnnn (maaf!!! saya tak tahu macamana nak betulkan kedudukan gambar ini):










Thursday, January 27, 2011

Our Business Starts Today

Untuk semua bakal pelanggan, saya dengan segala sukacita ingin memaklumkan bahawa gerai Mee Goreng Sotong Powerrr telahpun dibuka secara rasmi pada hari ini. Anda semua dijemput untuk menikmatinya.


Tuesday, January 25, 2011

Istimewa pada Hari Pembukaan Gerai Mee Goreng Sotong Powerrr

Ramai jugak yang bertanya pada saya dan isteri..."apa yang menariknya pada hari pembukaan gerai nanti?" Setakat ini saya hanya mampu berdiam diri tanpa memberi sebarang jawapan yang munasabah...niat di hati tu kalau boleh..nak la jemput Ana Rafali ke...Dr M ke...ataupun MB Selangor, tapi apa nak buat..fulus tak mencukupi. Walaubagaimanapun, demi untuk tidak menghampakan pelanggan semua, saya telah mengambil keputusan untuk menberi....





amacam??? menarik tak?


This cute little calendar ni memang tak pernah mengecewakan...walaupun kecil tetapi memang amat berguna. Walaupun Januari dah hampir ke penghujung, kita masih ada 11 bulan lagi untuk diharungi. So, saya rasa bagi anda yang dapat memilikinya, anda akan appreciate hadiah ini so much. Hanya 100 pelanggan pertama yang makan di Gerai Mee Goreng Sotong Powerrr pada hari Wilayah nanti bakal membawa pulang sekeping kalendar ini (100 orang je tauuuu). Jadi...saya rasa anda tahu apa nak buat kan..kan...kan...

Saturday, January 22, 2011

New Arrival - Mee Kuah Sotong Powerrr

Mempersembahkan (trrrr...drum rolling), Mee Kuah Sotong Powerrr....1 lagi menu di Gerai Mee Goreng Sotong Powerrr yang akan membuatkan anda tidak lagi tidur lena...pecah tabung anda sekarang dan jom pekena Mee Kuah Sotong Powerrr. Gambar di bawah ini kadangkala boleh mengganggu kewarasan anda...jika anda ada penyakit tidak boleh control makan, sila matikan komputer ini sekarang atau....saya tidak akan bertanggungjawab sekiranya anda bedal Mee Kuah Sotong Powerrr ini lebih dari 2 mangkuk.






gabungan masam limau nipis ini akan membangkit selera anda...

masamnya, manisnya dan masinnya cukup seimbang..anda pasti terangkat.


Book tempat anda sekarang agar anda boleh menikmati Mee Kuah Sotong Powerrr dengan aman dan nyaman.